Започва раздаването на продукти от първа необходимост на социално слаби хора в район “Северен“

Автор: Plovdiv Now 4131
Започва раздаването на продукти от първа необходимост на социално слаби хора в район “Северен“

Раздаването на хранителни продукти от първа необходимост започва от 3 декември 2019 г. в район „Северен“. Кампанията е на Агенцията за социално подпомагане в партньорство с Българския червен кръст.

Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане“ на различни основания – с целева помощ за отопление; с месечни помощи за отглеждане на деца до навършване на една година; с еднократна помощ за ученици, записани в първи клас; с месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане; с еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция на деца в риск. В основната целева група са включени още: лица и семейства, пострадали от бедствия и аварии и подпомогнати с еднократна помощ  и лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, имащи лични доходи до линията на бедност (до 348 лв.), които получават месечна финансова подкрепа по реда на Закона за хората с увреждания.

В пакета, който ще получи всеки нуждаещ се, са включени общо близо 25 кг от 16 вида хранителни продукти от първа необходимост –брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул консерва, домати белени консерва, зелен грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, говежди кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, консерва риба, зрял фасул, леща и олио.

Пунктът за раздаване на хранителни продукти в район „Северен“ е на адрес: подблоковото пространство на  бул. „България“ № 180-190 с  работно време от 09:00 до 13:00 часа в периода от 03.12.2019 г. до 28.02.2020 г.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина