Започна ремонтът на Рогошко шосе, ще е готово след две години

Автор: Plovdiv Now 4142
Започна ремонтът на Рогошко шосе, ще е готово след две години

Официално бе даден старт на ремонта на Рогошко шосе в Пловдив. Символична първа копка направи кметът Здравко Димитров, заедно с заместник-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов, както и представители на фирмата изпълнител „ИССА 2000“.

Очаква се ремонтът да продължи две години, като градските власти заявиха, че продължителността ще зависи от средствата.  Няма да бъде изцяло спирано движението, като първия етап ще бъде от гробището до Околовръстното, а движението ще се извършва еднопосочно.

„Това беше записано още в началото на мандата ни. За съжаление около една година  имаше проблем с обществената поръчка. Крайният срок е до 2024 година. Имахме проблеми с регулацията, тъй като платното влизаше и в двете общини – Пловдив и „Марица”, но вече имаме разрешение. Това е изключително важен проект за нашата община. Обслужва повече от 10% от бизнеса на Пловдив, с излаз към АМ “Тракия”. Извиняваме се на гражданите за забавянето”, заяви Пламен Райчев.

Фирмата изпълнител по проекта е „ИСА – 2000”, която спечели обществената поръчка. Тя е на стойност от 15 млн. лева, като 3,5 млн. лева са осигурени за тази година. Ако бъдат изчерпани, ще се осигурят още пари от бюджета за 2023-а.

Дейностите  включват разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка,  осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания.  Също така  нова канализация и отводняване, както и подземна инфраструктура и осветление.  Общата дължина, която ще бъде ремонтирана е 4,3 км плюс 550 метра обслужващата улица.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина