Закърпиха дупките по Рогошко шосе, но докога ще издържат?

Автор: Благовест Андонов 6665
Закърпиха дупките по Рогошко шосе, но докога ще издържат?

Огромните кратери на Рогошко шосе, които са по-скоро нормална гледка за тази входно-изоходна артерия на Пловдив, бяха закърпени от районната администрация, съобщава trafficnews.bg.

Районният кмет Стоян Алексиев заяви, че е запълнил дупките, но не се нае с прогноза докога ще издържат.

„Трябва цялостен ремонт там, постоянно се отварят нови дупки”, каза Алексиев.  Най-вероятно с дъждовете и снега през зимата най-късно през пролетта ще изникнат нови дупки. И това е най-оптимистичният вариант. Вече традиция стана през няколко месеца пътят да се кърпи, като постоянно върху кръпките излизат нови кръпки, а участъкът става все по-труден за преминаване.

Пари за реконструкцията на шосето няма да предвидени в Бюджет 2021, макар проект за него има още от 2017 година.

Проектът включва основен ремонт на пътната артерия от моста на Адата до землището на град Пловдив. Дейностите предвиждат изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление, озеленяване, велоалея и поставяне на нова тротоарна настилка. Пътят е  проектиран, така че да отговаря на изискванията за преминаване на интензивен трафик от тежкотоварни камиони. В този етап се предвижда ремонт и запазване на съществуващите габарити, както и реконструкция на улицата, водеща към ПИМК и Дунапак, както и  другите предприятия.

Община Пловдив ще се опита да вкара шосето през европейските фондове, които се отварят от 2021 година. През следващия програмен период  има голямо перо за реализацията на проекти за свързаност между общините. Рогошко шосе може да получи такова финасиране, тъй като свързва Пловдив с Община Марица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина