В Северен още тъгуват по Ральо Ралев, ходили от врата на врата да търсят подкрепа за него

Автор: Ива Модова 4700
В Северен още тъгуват по Ральо Ралев, ходили от врата на врата да търсят подкрепа за него

Герберите в Северен  все още не могат да превъзмогнат случилото се с районния кмет Ральо Ралев. На фона на предизборните номинациони събрания, липсата на Ралев активно се усеща.

В понеделник вечер, в Земеделския колеж, преди симпатизантите на ГЕРБ да влязат в залата, те отново нищиха темата свързана с казуса „Ралев”.  Въпреки изнесените данни около разследването, доказаните финансови облаги и наличието на апетитни имоти, кършакалии продължават да смятат, че районният кмет е замесен в политическа интрига. 

„Бил е натопен, за да не измести Иван Тотев”, бе един от коментарите, доловен от наш репортер по време на събранието.  От контекста на много разговори в район „Северен” може да се направи извода, че мнозина смята, че Ралев е невинен.

Освен разговорите по пейките имаше и коментари, които бяха явни и на всеослушание.

„Обикалях от врата на врата, за да търся подкрепа от хората, в защита на г-н Ралев”, заяви виден член на партията в „Северен”.

Други пък споделиха пред наше репортер и хипотезата, че след местните избори Ралев ще бъде освободен.

„Няма никакви доказателства срещу него. В СРС-тата не е казвал нищо за пари, подкупи и разрешителни. На високо ниво искат Ралев да е в ареста до края на изборите”, обсъждаха и друга конспиративна теория  в местната структура.

Кандидатурата на Стоян Алексиев и подкрепата му от мнозинството бе прогнозирана още преди месец от хората в ГЕРБ-Северен. Името на директора на ОП „Градини и Паркове” е било спрягано в редиците на партията, като „негов достоен заместник”, веднага след показния арест. Тези думи бяха употребени от председателя на политическата партия – Стефан Дедев, който номинира пръв Алексиев.

„Тъй като кмета Ральо Ралев не може да бъде избиран, чисто законово, трябва да изберем най-достойният му заместник”, с тези думи Дедев се обърна към колегите си.

От редовете на залата се долови коментара „Жалко за Ральо, щеше да е достоен кмет на Пловдив”.

В крайна сметка герберите в Северен избраха с мнозинство Здравко Димитров за кандидат-кмет от партията им. Само едни глас по-малко събра Стефан Дедев, а на трето място се появи името на районният кмет на „Централен” – Георги Стаменов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина