Ударно бутат постройки в Шекера, животински обитатели още не са евакуирани

Автор: Ива Модова 4300
Ударно бутат постройки в Шекера, животински обитатели още не са евакуирани

Акция по премахване на незаконни къщи тече в момента в ромската махала "Шекера" в пловдивския район "Северен". По план днес трябва да бъдат премахнати 10 постройки, като част от тях вече са разрушени. 

Част от сградите са пригодени за селско стопанство или търговски зони - павилиони и магазини. Други обаче са използвани за жилища и са обитавани от семейства с деца. 

"Акцията беше планувана още миналата година. Тогава казах, че на 1 април влизаме в Шекера и започваме бутане на всички незаконни постройки. Много от тях се намират на самата ограда на училище "Панайот Волов", като заради тях дори част от нея е паднала", посочи районният кмет на "Северен" Ральо Ралев.

Крави обаче все още не са "евакуирани" от една от сградите, която след малко ще попадне под ударите на багерите. Десетки хора от местните са се събрали, за да гледат как постройките се превръщат в отломки, но напрежение в махалата към този момент няма.

Багери ще извършват действия по събарянето в махалата до края на деня, ала ако не успеят да премахнат всички предвидени постройки, работата на машините ще продължи и утре.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина