Учители станаха актьори и зарадваха малчуганите от ДГ „Захарно петле“ в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6707
Учители станаха актьори и зарадваха малчуганите от ДГ „Захарно петле“ в Пловдив

За трета поредна година педагозите на ДГ „Захарно петле“ подготвиха за своите малчугани представление „Лазарски венци – великденски камбани“, посветено на едни от най-светлите и почитани християнски празници – Лазаровден, Цветница и Великден.

Учителите влязоха успешно в ролята на актьори и претвориха за децата следния сюжет: внучките (млади лазарки) пресъздадоха българските обичаи на тези светли празници, поучавайки се от своите баби.Идеята на инициативата бе да се покаже на малките възпитаници на детското заведение как старите предават знанията и уменията си на младите и така се съхраняват родните традиции и българския фолклор.

Мероприятието се проведе на открито във вътрешния двор на детската градина, като представлението се игра 3 пъти, да се спазят противоепидемичните мерки и да не се смесват отделните групи.

 С много усмивки и добро настроение, малчуганите също се включиха в инициативата, като изпяха тематични песнички под музикален съпровод.

„Важно е да умеем да пазим българските традиции и да ги предаваме на следващите поколения.Нашите наследници трябва да се гордеят с корените си  и да тачат хубавите български празници”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев, който бе гост на събитието.

В коридора на детската градина бе подредена красива Великденска изложба от предмети, изработени от деца и родители.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина