Три училища в „Северен“ преобразяват дворовете си, спечелиха проекти

Автор: Plovdiv Now 4802
Три училища в „Северен“ преобразяват дворовете си, спечелиха проекти

Три училища в район „Северен“ спечелиха проекти по пилотната подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“.

В СУ „Христо Г. Данов“ ще се направи нова спортна площадка, която ще представлява комбинирано игрище за футбол и хандбал със съвременна настилка-изкуствена трева. Тя ще бъде обособена като отделна част от двора и ще разполага с    4-метрова ограда, която да гарантира сигурността и безопасността на преминаващите. Освен това ще бъде облагороден и дворът, на входа на училището, където има нарушаване на зелената система. Ще бъде оформен и детски кът, като той ще бъде пригоден за обучение на учениците на открито.

В Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника ще се положи нова бетонова настилка на откритата спортна площадка в двора на училището. Ремонт на старата не е правен повече от 30 г. В момента площадката не е в добро състояние, като е нарушена нейната цялост и не е подходяща за провеждане на спортни дейности на открито.

В НУ „Христо Ботев“ ще се подмени компрометираната настилка на спортната площадка, която разполага с футболно и баскетболно игрище. Изкуствената трева на футболното игрище е силно наранена на 7-8 места, протрита е, има дупки и се нуждае от спешен ремонт. Тя е опасна за децата, които могат да се спънат и се контузят. Предстои частична подмяна именно на проблемните участъци.

„Приветствам желанието, упоритостта и предприемчивостта на директорите на училищата в „Северен“. Благодаря им затова, че полагат огромни усилия техните възпитаници да спортуват в една по-добра среда“, каза кметът на района Стоян Алексиев.

Пилотната подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“ е част от „Общинска образователна програма за периода 2020-2022 г“. Новото тази година е, че Община Пловдив е заделила 400 000 лева от бюджета за подобряване облика на спортните площадки и дворните пространства в общинските училища, което ще способства за ефективно учене и развитие на спорта в и извън учебния процес.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина