Свидетелят, твърдящ, че е подкупил ексшефа на Трето РУ, изчезна безследно

Автор: Виктория Петрова 5189
Свидетелят, твърдящ, че е подкупил ексшефа на Трето РУ, изчезна безследно

Няма и следа от ключовия свидетел по делото срещу екс зам.-шефа на Трето РУ в Пловдив Стоян Павлов - Димитър Рангелов. Изглежда мъжът, върху който се гради цялото разследване - този, който е обяснил, че е дал подкупа от 300 лева в кутия за цигари, се е изпарил от лицето на земята. Парите от своя страна са част от "дивидента" от телефонна измама. 

Именно Рангелов е свързващото звено в целия казус: Приятел на Рангелов - Калин Димитров е тръгнал да продава колата си; По съвет на Рангелов, Димитров се съгласил да вземе пари и документи от Пловдив и да ги закара на човек от Русе – заявил себе си като купувач на автомобила; Рангелов поел комуникацията с контрагента; Рангелов се познавал със Стоян Павлов; Рангелов обсъдил случая с Павлов; Рангелов, заедно с Димитров, бил изпратен от купувача на адреса, за да вземе парите и фактурите от жена, която дължала средствата на русенеца; Рангелов взел изоставената чанта с парите; Рангелов искал съвети от Павлов какво да прави; Рангелов сложил 300 лева в кутия цигари, която дал на Калин да подаде на Павлов пред сградата на Трето РУ. Всички тези данни се базиран на думите на Калин Димитров и в общи линии на разпитите на Рангелов и Димитров в досъдебна фаза. Това, което всъщност уличават Павлов, са събрани след задържането на двамата измамници.

Още през октомври миналата година, когато съдът разпита част от свидетелите по делото, включително Калин Димитров и шефът на 3-то РУ Никола Симов, председателят на състава съдия Михаела Добрева поиска Рангелов да бъде обявен за общодържавно издирване, тъй като опитите да бъде редовно призован удрят на камък. Рангелов не е намерен на никой от възможните адреси, на автомивката на Кукленско шосе, където работил по времето на гореописаните събития, в дома му и т.н.

Днес, четири месеца по-късно, Рангелов отново не се яви в съда, като еквивалентно на предходното заседание, той не бе редовно призован. Затова прокурорът по делото Борис Мендев помоли съдията да бъде инициирана процедура за изготвяне на справка за адресите на близките роднини на Рангелов, чрез които да бъде редовно призован. Междувременно ще бъде поискана и информация от службите, какви са резултатите от издирването на мъжа. 

Припомняме, че срещу Павлов са повдигнати две обвинения, за подпомагане на имотна облага, извършена чрез престъпление, и за набавяне на имотна облага в качеството му на длъжностно лице. Престъплението е извършено на 4.10.2017 г, а според прокуратурата Павлов е взел 300 лв. от общо 1300 по схема на ало-ало измамници, в която са участвали освен Калин Димитров така и две лица от гр. Ветово, обл. Русе. Най-странното обаче е, че името на Димитър Рангелов не фигурира в резюмираните обвинения на прокуратурата по делото срещу Павлов. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина