Свидетел разказа за поведението на Мария, когато блъсна млада жена в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 42294
Свидетел разказа за поведението на Мария, когато блъсна млада жена в Пловдив

Автор: Наталия Грозева

„Гледаше към блъснатото момиче сякаш е нейна жертва и се наслаждаваше на гледката, видях го в очите й.” Така описа ситуацията Адреан  Божилов, който е станал пряк свидетел на катастрофата на булевард „Пещерско шосе”, където 48-годишната Мария нарочно блъсна 31-годишната Петя Аргирова, а след това обвиняемата се е държала неадекватно, като нарочила жертвата си за "нефилим".

Делото срещу „убийцата на нефилими” продължава вече няколко месеца, а в днешното заседание трябваше да бъде изслушана изисканата от защитата на Мария нова психиатрична експертиза. Поради дългото й изготвяне обаче, вещите лица представиха молба, в която молят съда, същата да бъде представена в следващото заседание, защото не е готова. 

В залата отново присъстваха обвиняемата Мария, както и пострадалата Петя Аргирова, а на скамейката за разпит трябваше да застанат последните двама свидетели. На заседанието присъстваше само един от тях, който е бил пряк свидетел на случилото се, предаде trafficnews.bg.

Адреан Божилов разказа пред магистратите, че си спомня катастрофата добре. Докато е шофирал, в далечината е видял кола, която навлиза в насрещното движение. Когато наближил мястото Божилов забелязал момиче, което лежи на земята в кръв.

Впоследствие с майка ми слязохме от автомобила ни и се притичахме на помощ. Тогава ми казаха, че тази която е навлязла в насрещното движение е блъснала момичето, лежащо на земята. В този момент заплаши да убие и майка ми и другото момче , което бе станал свидетел на ПТП-то. Аз се доближих до тази въпросна шофьорка и попитах как може да заплашва майка ми, а тя се държеше супер неадекватно. Майка ми и това момче разказаха, че ги е наричала нефилими и е казала, че и тях ще блъсне. Питах я отново как може да говорите такива неща. Тя просто ме гледаше странно”, разказа 31-годишният свидетел.

Адреан добави още, че по спомен, когато е вървял към тях, за да окаже помощ, се е видяло как Мария се засилва към лежащото момиче с ритник, но другият свидетел я е спрял.

След като съдът изслуша разказа на Божилов, прецени че без резултата от новата експертиза, делото не е изяснено от фактическа гледна точка и така бе насрочено за нова дата.

Припомняме, че още след края на първото насрочено заседание по делото, адвокатът на Мария сподели пред журналисти, че престъплението не  е умишлено и тя е била в „особено психично състояние” по време на инцидента. Тогава адвокат Левашки допълни, че съдебно-медицинската експертиза не е обективна, защото е направена почти 7 месеца след инцидента.

Според всички очевидци на катастрофата обаче, шофьорката нарочно е блъснала пресичащата на пешеходна пътека Петя Аргирова, като я е наричала „нефилим”, „сатанинско изчадие” и други подобни и е крещяла, че ще убива нефилими и затова нарочно я е избрала да я блъсне.

Как се стигна до инцидента?

На 30 юни миналата година 31-годишната пловдивчанка Петя Аргирова беше блъсната от джип "Волво“ на пешеходна пътека на булевард „Пещерско шосе”, като според очевидци шофьорката я е гонила с автомобила си и нарочно я е блъснала. Тогава свидетели на произшествието разказаха, че Мария се е държала неадекватно, като нарочила жертвата си за "нефилим" и крещяла, че ще ги убива. 

Веднага след катастрофата очевидците споделиха, че водачката на джипа гледа безучастно пострадалото момиче. 

Петя е лекар и работи в Инфекциозна клиника. По време на инцидента е бързала за болницата, защото майка и не била добре.

Според данни на прокуратурата, на 30 юни 2021 г. Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. „Пещерско шосе“. По това време Петя  се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката  отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение, без да намаля скоростта.

От удара, младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария продължила движението си още няколко метра и спряла. 

48-годишната шофьорка е била тествана за алкохол и наркотици, като пробите й били отрицателни. Пострадалата е била откарана в болница и е установено, че е получила средни телесни повреди.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина