Сръбски артисти завладяват крайречните пространства на остров Адата

Автор: Plovdiv Now 4645
Сръбски артисти завладяват крайречните пространства на остров Адата

Сръбските артисти от "Tеатър Мимaрт“ ще завладеят крайречните пространства на остров Адата чрез универсалния език на изкуството. Проектът „Островна магия“, част от  „Пловдив – Европейска столица на културата“ е с богата програма, която включва:

На 1 юли (16.00 – 19.00 часа) и 2 юли (10.00 – 13.00 часа, 16.00 – 19.00 часа) в СКЛАД, ул. „Екзарх Йосиф“ 16 ще се проведат безплатни танцови работилници, подходящи за местни професионалисти и хора, които се интересуват от съвременен танц. Водещата Нела Антонович, основател на „МимАрт“, с 35 годишен опит във съвременния театър и танц, ще представи  техния оригинален метод за работа и сливането на различни театрални техники.

На 3 юли от 16:00 часа с начало градинката на Джумая Джамия и шествие до ул. „Митрополит Паисий“ ще се проведе публична презентация на създаденото от българските и сръбски артисти по време на танцовата работилница.

На 4 юли  от 19:00 часа ще бъде представен специално създаденият за остров Адата съвременен танцов спектакъл „Магически сън“- на открито до реката, новото парково пространство със сцена на бул. „Марица“ 128.

Дейността на "Tеатър Мимaрт“ е насочена основно към преодоляване на езикови, географски, политически, социални, етнически и други бариери чрез изкуство. Каним ви #ЗАЕДНО да преживеем изненадите, които са ни подготвили в проекта „Островна магия“

Всички са добре дошли! Вход свободен!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина