Спешно запълват дупки по улици в “Северен“

Автор: Plovdiv Now 5966
Спешно запълват дупки по улици в “Северен“

Спешно запълват дупките в Кършияка. Зейналите преди седмици дупки  по асфалта на улици и булеварди в район „Сверен” ще бъдат ремонтирани, съобщи TrafficNews .

На един от най-натоварените участъци - "Брезовско шосе" дупките, които са зейнали, са с внушителен размер и дълбочина. Всяка година въпросното трасе след зимата се превръща в лунен пейзаж и взима „жертви” – кой с гума, кой с крива джанта, кой с компроментирано окачване.

Огромни дупки са се отворили в кръстовището на въпросния булевард с улица „Васил Левски”. Кратерите са внушителни както на ширина, така и на дълбочина.

Кметът на район „Сверен” заяви пред репортер, че в края на седмицата ще започне ремонт по компроментираните участъци.

Поради големия проект, свързан с Водния цикъл, цялостна реконструкция на двата булеварда не може да се осъществи. Булевард „Дунав” и Брезовско шосе ще бъдат изцяло разкопани през пролетта, след като бъде избрана фирмата изпълнител на следващия етап от проекта.

Припомняме, че в средата на януари Община Пловдив пусна една от последните поръчки по Водния цикъл, чиято обща стойност е над 115 млн. лева. До 24 февруари ще се събират оферти за Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на етапа -  Бул. „Дунав” – „Брезовско шосе”. Той обхваща дейности  по ВиК мрежата и пътната инфраструктура по бул. „Дунав” от бул. ”Васил Априлов” до бул.”Брезовско шосе” и бул.”Брезовско шосе” от бул. „Дунав” до Северен обходен колектор.  Стойността на поръчката е малко над 20 млн. лева с ДДС.  Срокът за изпълнение е не по-дълъг от 475 дни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина