Санират още един блок в Пловдив, дадоха официален старт днес

Автор: Plovdiv Now 5624
Санират още един блок в Пловдив, дадоха официален старт днес

Автор: Соня Желязкова

Стартират санирането на още един блок, с което Пловдив се бори за по-енергийно ефективна и модернизирана среда на живот. Днес бе дадена символичната първа копка на проекта, а след близо две години пловдивчаните от бул. „България“ 47-49 ще живеят на място със съвсем различна визия.

„Това е начинът да се подобри животът на хората в Пловдив и в частност в този блок. Да имаме енергийна ефективност, която ще доведе до икономия на средства за електрическа енергия и топлина. Това ще бъде следващото бижу в нашия район“, заяви кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Той благодари на местните, които са подкрепили идеята за саниране на блока преди години, когато подписката белязала пълна успеваемост.

На събитието присъства и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

„Дългоочакван момент настъпи. Всички сме вперили поглед и очакваме санирането да се изпълни в срок и живеещите в блока да останат доволни от работата. Повече от две години се борим за тази кауза. В началото на 2020г. входирахме предложенията и бяха изготвени обследванията. Поради независещи от нас причини се отложи доста дълго, но успяхме да се преборим за проекта. Надявам се бързо, безаварийно да завършим в срок и всички да останат доволни“, заяви той.

Пламен Райчев добави, че се очаква постъпването на още средства по „Плана за възстановяване и устойчивост“, с които да се кандидатства за обновяването и благоустрояването на още жилищни сгради в града под тепетата.

Припомняме, че проектът  по програмата "Региони в растеж" е на обща стойност от близо 4 милиона лева, а срокът му за изпълнение е 30 месеца

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина