Сагата около купуването на зала „Строител” взе нов обрат

Автор: Plovdiv Now 3591
Сагата около купуването на зала „Строител” взе нов обрат

Сагата около купуването на зала „Строител” взе нов обрат.  Кметът Здравко Димитров на днешния брифинг заяви в телеграфен стил, че предложението ще бъде изтеглено, тъй като имало да се „доуточняват” още неща.  По същият начин на последната сесия точката бе изтеглена по предложение на съветника Владимир Кисьов от ВМРО, припомня trafficnews.bg.

Още тогава бе ясно, че предложението Община Пловдив да се дадат 4,9 млн. лева на фирмата „Метални конструкции”  за спортната зала, няма да събере необходимия брой гласове. На края на пресконференцията кметът призна, че предварителните разговори с групите в Общинския съвет са показали, че няма необходимото мнозинство.

„Колко пари дадохме за футбол? А отборите, които стават шампиони няма къде да тренират и обикалят по частните зали. Чувам какво говорят хора, които не са се събличали по физическо дори.  Зала „Строител” е нужна на волейболната Марица, на баскетбола…  Община Пловдив няма даде една стотника за ремонта. От волейболни клуб имат проект – те ще поемат всичко. Ми плуването? Имаме шампиони, а чак сега осигурихме средства за басейна”, каза кметът. Той категорично отхвърли тезата, че в „Колодрума” двата тима могат да тренират. По думите му това съоръжение е скъпо за такива дейности.

Възможността е била да се изгради малка тренировъчна зала с топла връзка към Колодрум, но по незнайни причини за Здравко Димитров – това не се е случило.   Въпреки това кметът ще пробва след няколко сесии пак да внесе предложението за гласуване.  Освен купуването на зала „Строител” градските власти ще строят и тренировъчни зали  в район „Западен” за над 7 млн. лева. Според Зико обаче те не ставали за провеждането на двубои, защото били малки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина