С пълна пара санират детска градина в “Северен“, инвестицията е за над четвърт милион

Автор: Plovdiv Now 5711
С пълна пара санират детска градина в “Северен“, инвестицията е за над четвърт милион

С пълна пара върви санирането на Детска градина „Захарно петле“ - сградата на улица „Ген.Кутузов“ №4 в район "Северен". Стартът беше даден на 3 август. Ще бъде положена и външна минерална мазилка, бяла фасадна боя по стрехите и козирките на сградата, хидроизолация на покрива и стените, вертикална планировка на тротоарната част. Ще бъдат монтирани алуминиеви външни врати и PVC дограма, ще се ремонтира и терасата, намираща се върху кухненското помещение.

Благодарение на усилията на бившия директор на детското заведение Цв. Лазарова беше спечелено финансиране по програма „Красива България“, като отпуснатата сума и участието на Община Пловдив възлизат на 259 465,21 лв. без ДДС.

Кметът на район "Северен" Стоян Алексиев и новият директор на градината Т.Табакова инспектираха строителния обект, разговаряха с работниците от фирмата и им пожелаха спорна, качествена и безопасна работа. Той обърна внимание на спазване на договорените срокове за изпълнение.

Ремонтът трябва да приключат до месец ноември 2020 г., Направена е необходимата организация на работа, като децата през август посещават временно в основната сграда на ДГ „Захарно петле“ на улица „Петър Шилев“ №1. В последствие ще се направи допълнителна организация на работа според довършителните ремонтни дейности по програма „ Красива България“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина