С музика, балони и клоун откриха новата детска площадка в парк “Рибница“

Автор: Plovdiv Now 9100
С музика, балони и клоун откриха новата детска площадка в парк “Рибница“

Kовата детска площадка в парк „Рибница” в пловдивския район „Северен” беше открита много тържествено и с настроение вчера в късния следобед. Районният кмет Стоян Алексиев и управителят на фирмата-изпълнител на обекта Красимир Донков прерязаха лентата.

Площадката отговаря на всички критерии за безопасност и има отлични условия за игри и забавления на децата. Обособена е за възрастова група от 0 до 3 г., от 3 до 12 г., както и за деца в неравностойно положение. Има и три комбинирани съоръжения: двойна люлка, две въртележки, клатушка и две самостоятелни люлки. Мястото е приятно и сенчесто, на площ от 550 кв. м. с ударопоглъщаща настилка в два цвята - зелено и червено. Тя ще предпазва малчуганите от травми, а всички съоръжения са сертифицирани и съобразени с изискванията на Европейския съюз за качество и безопасност. Инвестицията е в размер на близо 105 000 лв. с ДДС.

„Като пето поколение кършиякалия познавам добре парк „Рибница”. Израснал съм в него като малък, сега като родител често водя моите деца тук. Затова искам той да се превърне в едно прекрасно място за отдих както за младите семейства с деца, така и за възрастните хора. С облагородяването на най-големия парк в района изпълнявам поетите предизборни ангажименти към Вас, гражданите на „Северен”, а именно-да го превърна в един зелен оазис”, каза районният кмет Стоян Алексиев.

Той пожела на всички малчугани да използват площадката с удоволствие, да се срещат тук с нови приятели, да са жизнени и усмихнати.

Поставени са и 13 нови пейки. Изградено е и парково осветление. Предстои засаждането в парк „Рибница” на още зеленина и оформяне на алеите.

Площадката бе осветена за здраве от отец Лазар.

Хубава музика, арка с цветовете на националния трибагреник, клоун, който забавляваше децата - тези атракции бяха подготвени за откриването. За най-любознателните имаше и томбола с подаръци. Два балона бяха пуснати символично да отлетят.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина