С голям концерт откриха реновираната сграда на читалните “Проф. Кирил Дженев“

Автор: Plovdiv Now 5263
С голям концерт откриха реновираната сграда на читалните “Проф. Кирил Дженев“

С тържествено освещаване и символично прерязване на лента стартира официалното откриване на реновираната сграда на НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“, намираща се на ул. „Филипово“ 37. Сменени са стени, тавани, подови настилки, поставена е нова дограма, направен е основен ремонт на покрива на сградата.

Специален гост на събитието бе кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. Той получи благодарствена грамота за съдействие и подкрепа при обновяване на сградата и даване на възможност повече деца да се докоснат до сферата на културата, изкуството и науката.

На мероприятието присъства и проф. д-р Даниела Дженева- главен художествен ръководител и хореограф на Фолклорен ансамбъл „Тракия“, която също взе грамота. Бяха връчени благодарствени грамоти и на всички дарители, благодарение на които е направен ремонта на сградата.

В следобедните часове вчера се проведе празничният концерт по случай  100 години от рождението на проф. Кирил Дженев в Спортна зала „Строител“. В него взеха участие децата от школите към читалището.

„Бих искал да поздравя НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“ с празника им и със 100-годишнината от рождението на техния патрон и вдъхновител-един от най-изтъкнатите педагози-хореографи на България-проф. Кирил Дженев.Пожелавам на целия екип на читалището здраве, креативност и нека винаги с много любов в сърцата предават на младите таланти хубавите български традиции.А децата и младежите от читалището призовавам да учат, съхраняват и разпространяват родните обичаи у нас и в чужбина, защото само чрез самобитния български фолклор ще запазим духа и културата си“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Балетно студио "Фламинго" представи прекрасни  балетни изпълнения с децата и младежите на възраст от 4 години до 16 години. Детски танцов състав" Луди Млади " с участници на възраст от 5 години до 15 години показа танци от различни фолклорни области на България.

Любителски състав на Школа за народни танци „Луди Млади“ зарадва публиката с автентичен български фолклор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина