Руската гимназия се сдобива със ултрамодерна спортна зала за 1 млн. лв.

Автор: Благовест Андонов 4815
Руската гимназия се сдобива със ултрамодерна спортна зала за 1 млн. лв.

Община Пловдив пусна обществена поръчка за построяване на  многофункционална спортна зала за 1 млн. лева в ЕГ „Иван Вазов”. Парите бяха заложени в началото на годината, а от градската администрация вече са започнали изпълнението на проекта.

Възложителят на поръчката – зам.-кметът Георги Титюков обясни, че проектът за залата е направен още през 2017 година с 50 000 лева от Общината. Той много наподобява една от новите зали на пловдивските училища – в СОУ „Патриарх Евтимий”. По думите на Титюков до началото на новата учебна година залата трябва да е завършена и учениците да провеждат своите часове по физически вътре, като ще може да се практикуват и различни видове спорт.

До дострояването на залата ще се направи и вертикална планировка около терена, за да може да се облагороди пространството. Това е втора инвестиция на градските власти за спортно съоръжение в Руската гимназия. Преди няколко години там бе изградено външно  многофункционално спортно игрище.

„ От 8 училища в Пловдив , които нямаха собствен физкултурен салон, ще останат само 4. След завършването на тази зала ще се обърнат внимание и на другите школа”, каза Титюков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина