Разчистиха “Северен“ от неизползваните коли

Автор: Plovdiv Now 3743
Разчистиха “Северен“ от неизползваните коли

Акция  по репатриране на стари автомобили бе проведена в район „Северен“. Отстранени са изоставените коли от следните адреси: ул. „Победа“ 72, бул. „България“ 156 и бул. „Дунав“ 122.

„С поредната акция по репатриране освободихме още няколко места.Така постепенно  решаваме наболелия въпрос с паркирането, като вдигаме излезли от употреба МПС-та. Част от собствениците доброволно премахнаха неизползваемите коли, с което ни съдействаха“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Според Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 164 и 032/901 199.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина