Ральо Ралев удължи от ареста неплатения си отпуск

Автор: Plovdiv Now 4469
Ральо Ралев удължи от ареста неплатения си отпуск

Ральо Ралев е пуснал в последния момент уведомление за удължаване на неплатения си отпуск, който изтичаше днес. Арестуваният райкмет е заявил 40 дни неплатен отпуск – до 22 август.  

Въпреки очакванията, че Ралев ще назначи за временно изпълняващ длъжността  районен кмет Калоян Георгиев от Кауза Пловдив, той е предпочел да остави на поста Лариса Кътова. Тя е единственият зам.-кмет на района от ГЕРБ.

В същото време прокуратурата все още не е поискала отстраняването от длъжност на Ральо Ралев. Наш репортер обаче научи, че е много вероятно прокуратурата въобще да не стигне до тази мярка, тъй като преди да започне делото по същество, най-вероятно мандатът ще е приключил.  

Припомняме, че кметът Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Строителен предприемач в Пловдив е бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен в Пловдив. Паралелно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловския бизнесмен Иван Делевски.

В момента Ралев е с наложена мярка „задържане под стража”. Преди седмица адвокатът му заяви, че районният кмет не е добре здравословно и че до месец ще внесат молба за изменение на наложената мярка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина