Ральо Ралев отново иска да излезе на свобода - твърди, че здравето му се влошава

Автор: Plovdiv Now 4000
Ральо Ралев отново иска да излезе на свобода - твърди, че здравето му се влошава

Автор: Александра Димитрова

Кметът на район "Северен" Ральо Ралев отново иска да излезе на свобода. Според източници пред съда той ще обясни, че здравословното му състояние не е добро и не може да стои повече в ареста. 

Припомняме, че малко след като беше задържан Ралев твърдеше, че е свалил близо 6 килограма за седмица, защото стресът за него бил много голям. 

На 22 август изтича и срокът на втората подред депозирана молба за неплатен отпуск от страна на Ралев. В момента временно изпълняващ длъжността кмет на район „Северен” е Лариса Кътова. До ареста на Ралев тя бе негова дясна ръка и зам.-кмет от квотата на ГЕРБ.

 Ако не бъде освободен от ареста, Ралев има право да удължи отпуска си с още един месец. В момента той все още се води кмет на район „Северен”, а от прокуратурата не са поискали отстраняването му.

Припомняме, че Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловския бизнесмен Иван Делевски. 

Припомняме, че терасата от 750 кв.м с джакузита, японски градини и беседки в луксозния апартамент на Ральо Ралев центъра на Пловдив се оказа незаконна . Апартаментът  от 250 кв.м  се води на името на бащата на арестувания районен кмет, а общата му площ, заедно с терасата,  е от близо декар.

Преди три дни от Община Пловдив съобщиха за TrafficNews, че е назначена проверка, като след нея ще се проведат всички действия, описани в законовите разпоредби.  

Очаква се проверката, която да установи незаконното строителство на покрива на сградата, която е обща част.  След това действията, описани в закона са ясни -  всички „подобрения” по покрива трябва да бъдат премахнати, или ако има възможност „да бъдат узаконени”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина