Проверяват сигнал за полицейско насилие в Трето районно в Пловдив

Автор: Ива Модова 7244
Проверяват сигнал за полицейско насилие в Трето районно в Пловдив

Незабавна проверка е разпоредена от директора на Областната дирекция на МВР - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев по сигнал за полицейско насилие в Трето районно управление. 

Пострадалият е 24-годишният Борислав Игнатов, който твърди, че е бил жестоко пребит през нощта от двама полицаи в районното. Близките му депозираха днес жалба в прокуратурата, а пред Трето районно се е събрала голяма тълпа роми от махалата.

Игнатов бил задържан след  сбиване в Шекера вчера. Полицейски патрул спрял за проверка близо до махалата 37 - годишен мъж, който бил с криминално досие. В същото време се намесил друг жител на квартала, който счупил стъкло на полицейската патрулка. След това виновникът избягал. По-късно Борислав Игнатов, който бил счупил стъклото, отишъл с родителите си в районното заедно с адвокат и се предал. Наложена му била полицейска мярка задържане за 24 часа. 

Днес сутринта обаче адвокатът му Борислав Златанов, който отишъл за разпита пред дознател, го намерил с разбита глава и целия в кръв. 

Младият мъж твърди, че е пребит от двама униформени в районното. Те са го удряли с палки по главите и го наричали "мръсен циганин". 

Близките на арестуваният настояват за незабавни мерки от страна на полицията, в противен случай заплашват със затваряне на улици и бунт. "Какво като сме цигани! Защо трябва да ни бият" негодуват те. 

На място е изпратена линейка, а Игнатов е прегледан от екип на Бърза помощ. Лекарите са установили , че няма проблем да остане в ареста. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и наложена 72 часова мярка за неотклонение. В Шекер махала има засилено полицейско присъствие, но на този етап няма данни за напрежение. 

"Разпоредил съм незабавна проверка. Ако има служителите, които са превишили правата си, ще последват наказания", заяви ст. комисар Йордан Рогачев. 

Пред Трето районно се събраха около 15 жители на Шекер махала, а през деня пристигнаха и два буса униформени полицаи. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина