Премахват незаконни бараки в Шекер махала

Автор: Plovdiv Now 6040
Премахват незаконни бараки в Шекер махала

Премахват се незаконни бараки и навеси, които са построени на улица „Деница“ и улица „Напредък“, в близост до КАТ, в пловдивската Шекер махала, съобщиха от кметство "Северен".

Постройките пречат на екипите на Центъра за спешна медицинска помощ, на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и на Трето РУ, когато провеждат акции за оказване помощ на хората. Сметищата и незаконните бараки са свързани.

„В бараките до КАТ се отглеждат животни, като не са спазени необходимите санитарно-хигиенни условия. Това  е предпоставка за възникване на епидемии и зарази. Залагаме на превенцията и затова се правят регулярни проверки през цялата година от отделите на районната администрация -„Контрол по строителството“ и „Екология и чистота“, както и по сигнали, подадени от граждани“, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Повечето от собствениците на постройките освободиха сградите и сами започнаха да ги премахват. Акцията ще продължи с почистване на строителните отпадъци до пълното изпълнение на заповедите на районния кмет относно незаконните постройки.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина