Подкрепа се оказва на граждани в нужда в район “Северен”

Автор: Plovdiv Now 6949
Подкрепа се оказва на граждани в нужда в район “Северен”

В подкрепа на мерките за оказване на помощ на хората от уязвимите социални групи, кметът на район “Северен” Стоян Алексиев създаде организация за разпределението на 1500 бр. млечни продукти, дарени от фирмата „Данон“ на Община Пловдив. Продуктите се насочиха към социалните трапезарии за диетично и диабетично хранене, към социално слаби и самотно живеещи граждани, които се обслужват от мобилните групи на БЧК и към други граждани на района, които се намират в тежко социално положение.

Десетки са подадените сигнали към районната администрация относно хора и домакинства, които се намират в нужда и в невъзможност сами да си осигуряват прехраната. На част от тях е осигурена топла храна до края на месец април. Друга голяма част от гражданите на района, които се нуждаят от подкрепа, са включени в програмата на мобилните групи, които ще предоставят пакетирани хранителни стоки от първа необходимост. Програмата се реализира от БЧК и Община Пловдив – район “Северен”. Продуктите ще се доставят до адреса на гражданите от 09.04.2020 г.

 

В района е създадена организация за приемане, обработване и предприемане на мерки за оказване на помощ на бедстващи граждани. На електронния адрес на кметството, както и на всички обявени телефони могат да се подават сигнали за помощ и консултации.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина