300 смелчаци се записаха в забавните игри при старта на “Празника на реката“!

Автор: Plovdiv Now 11304
300 смелчаци се записаха в забавните игри при старта на “Празника на реката“!

Слаклайн над реката, професионални демонстрации, надуваема възглавница за скачане, мото планери, фрий рън шоу на надуваема възглавница – професионални демонстрации и каскадни скокове, суинг танци и полети с вързан балон над Марица – с тези забавления стартира днес в 11 часа големия „Празник на реката” на „Пловдив 2019”.

В началото на забавните игри и демонстрации вече имаше записани почти 300 състезатели, видя репортерът на PlovdivNow.bg.

Всички желаещи могат да скочат от двуметрова височина върху огромна надуваема възглавница. Фрий рънърът и каскадьор Златко Ганчев, заедно със свои колеги, ще демонстрира скок-каскади от 4-метрова височина. 

Професионални балансьори преминават на 10-метрова височина над реката върху Слаклайн ленти. От 11.30 започна и специално шоу с въздушна акробатика на три моторни парапланера на професионалните пилоти Петьо Кюркчийски, Илия Танчев и Димитър Бояджиев.

От 18 до 21 ч. са полетите с привързан балон над реката, за който са предвидени общо 13 издигания при добри метеорологични условия. Полетите с балон са на височина до 80 метра. 

С поредицата от събития ще бъде изплатено лятото, а зоната на бул. „Марица Юг” от моста на Панаира до моста на остров Адата е  зона за забавления без достъп на коли. 

Кулминацията на купона е вечерта от 20 часа с концерт на Графа, Михаела Филева, Любо Киров, Деница Караславова. Финалът е с грандиозно шоу с фойерверки.

Вижте какво видя нашият фоторепортер в началото на празника!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина