Пловдивско езиково училище ще се сдобие с нова спортна зала, общината дава допълнително половин милион

Автор: Благовест Андонов 5582
Пловдивско езиково училище ще се сдобие с нова спортна зала, общината дава допълнително половин милион

С 500 хил. лева повече вдигнаха сумата за изграждането на  многофункционална спортна зала в ЕГ „Иван Вазов”. В бюджета имаше 1 млн. лева, като и за тази сума бе проведена обществената поръчка. Участниците в процедурата – „Протектор БГ”, ДЗЗД „Ахинора Билд” и „Персек груп”, обаче са дали по-висока оферта от предвидената.  С гласуваните пари процедурата за избор на изпълнител ще мож да бъде завършена.

Проектът за залата е направен още през 2017 година с 50 000 лева от Общината. Той много наподобява една от новите зали на пловдивските училища – в СОУ „Патриарх Евтимий”. До новата учебна година залата трябва да е завършена и учениците да провеждат своите часове по физически вътре, като ще може да се практикуват и различни видове спорт.

До дострояването на залата ще се направи и вертикална планировка около терена, за да може да се облагороди пространството. Това е втора инвестиция на градските власти за спортно съоръжение в Руската гимназия. Преди няколко години там бе изградено външно  многофункционално спортно игрище.

Снимка: илюстративна.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина