Пловдивчанин отнесе 3 бона глоба заради дрифт в Кършияка

Автор: Plovdiv Now 29925
Пловдивчанин отнесе 3 бона глоба заради дрифт в Кършияка

Пловдивчанин отнесе 3 хил. лева глоба и остана една година без книжка, след като бе хванат да дрифти на кръстовище в  Кършияка. Шофьорът обаче е решил да оспорва наложените му наказания, с мотивите, че наказателното постановление е незаконосъобразно и неправилно, защото според дрифтъра автомобилът е управляван по нормален начин.

Среднощният екшън се е случил на  23 юни 2022г., малко преди 2:00 часа на кръстовището на ул. „Васил Левски“ и ул.„Никола Войновски“.  Тогава дежурен патрул от трето районно забелязал, движещо се по пътя БМВ, което прави рязка маневра- десен завой със свистене и пушек от гумите на мястото, на което се пресичат улиците.  След бърза реакция, униформените спрели автомобила, като наложили акт на водача, пише TrafficNews.bg.

Въз основа същия акт било издадено обжалваното наказателно постановление за нарушение, а приятелят му, който се возел с него в колата, разказал категорично пред Районния съд в Пловдив, че обвиняемият  не е въртял гуми и е управлявал автомобила си по нормален начин. Защитата на мъжа също представил теза, която гласляла, че няма как служителите на МВР да видят пушек, заради тъмнината, а чутото свистене може да не е било от дрифт, както са твърдяли. 

След като разгледа всички материали по делото обаче, Пловдивският районен съд счете, че полицаите, забелязали нарушението, няма никаква причина да вменява на водача престъпление, което не е извършил. Така санкцията е потвърдена, което подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив. 

 Снимка:Архив

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина