Пловдивчани: Налагат ни терор с глоби за паркиране! Целият квартал е разкопан заради Водния цикъл

Автор: Plovdiv Now 5093
Пловдивчани: Налагат ни терор с глоби за паркиране! Целият квартал е разкопан заради Водния цикъл

Пловдивчани, живеещи в зоните, които се правят по Водния цикъл, се оплакват от терор от местната власт и фирмата изпълнител.

„Ние, жителите на улиците „Драгота” и „Средец”, сме принудени да живеем в невъобразим прахоляк вече трети месец. Подмяната на водопровода ни коства, не само дишане на прах и мръсотия, които проникват в жилищата и колите ни, но и терор с ежедневни глоби за неправилно паркиране. Докога ще живеем така? Колите минават по неасфалтираната улица и вдигат пушилка и прах. Няма къде да паркираме - целият квартал е разкопан. Само десет минутно спиране до входната врата ни коства глоби, както виждате на снимките.Улиците приличат на бомбардирани. Тънем в боклуци и строителни отпадъци. И на всичкото отгоре ни наказват с глоби. Ремонтните дейности вървят бавно и протяжно. Моля попитайте отговорните лица в общината. защо ни тормозят с глоби и прах и докога ще продължава този ад? И кога ще се асфалтира улицата ни отново”, пише наша читателка.

Наш репортер се свърза със зам.-кметовете Йордан Ставрев и Пламен Райчев. По думите на зам.-кмета по обществен ред и сигурност, няма специално отношение към този район, или който и да е друг.

„Разбирам, че хората имат неудобство, но ние трябва да спазваме закона. Дежурните обикалят районите се и санкционират неправилно спрели водачи. Няма основание колата да нагази в градинка, или да блокира тротоар и пешеходна зона. Ние действаме по наредби и закон”, каза Ставрев. 

Зам.-кметът, който отговаря за строителството Пламен Райчев каза, че няма как да няма неудобство за жителите, но те се опитват да облекчат нещата, доколкото е възможно.

„ Следим постоянно дейностите по Водния цикъл. Боклуци категорично няма от фирмата изпълнител, които стриктно поддържат площадките си за работа. Заради топлото време все пак ще им кажем по-често да пръскат с вода улиците, за да не се вдига толкова прах. За да се асфалтират улиците трябва технологично време. След като бъде положен новият водопровод и бъде зарит ,след това трябва поне една седмица, за да слегне. Ако това не се случи, има опасност пътят отгоре след това да пропадне. В момента се работи по тротоарите, а след това ще започнем и пътното легло. Нека обаче хората да не очакват, че всяка улица ще асфалтираме отделно. Когато се приключи работа по 3-4 улици, минаваме и ги асфалтираме за един ден”, каза зам.-кметът по строителство.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина