Пловдивчани газят в кал и локви заради Водния цикъл, кога ще има асфалт?

Автор: Plovdiv Now 5035
Пловдивчани газят в кал и локви заради Водния цикъл, кога ще има асфалт?

„Няколко месеца не може да се влезе по улицата, да се върви по тротоарите и да си водим децата на училище. Кал и мръсотия, дупки и камъни”, казват пловдивчани, а недоволството им е насочено към ремонта по улиците, включени във Водния цикъл, пише trafficnews.bg.

Оплакванията на хората са насочени основно към улица „Сърнена гора”, която е една от пресечките от улица „Сава Муткуров” и води до ОУ „Райна Княгиня”.

Особено опасна е улицата след дъжд. Хората разказват, че дупките от ремонта остават скрити, а заради локвите не може да се преминава пеш.  

„От дни няма нито един работник, нито техника. Кога ще имаме асфалт?”, питат още пловдивчани.

Въпросният район попада в Етап I на Интегриран проект за водите на град Пловдив с бенефициент Община Пловдив. В момента предстои там да започнат ремонтни дейности, разкопаване и подновяване на водопроводната мрежа.

От TrafficNews потърсиха мнението на ръководителя на проекта инж. Ивайло Сираков. Той заяви, че действително през последните три дни по улицата не се работи.

„В събота продължава работата по локацията. Най-късно до месец ще бъде положен асфалта. В момента се започва реконструкцията на тротоарите и бордюрите, както и прилежащите на пътя инфраструктури. След това са ни необходими 4-5 дни за подготовка, след което започва асфалтирането”, заяви Сираков.

Припомняме, че проблемите по улиците в карето продължават. Голяма част от улиците все още са разкопани, а на ул. „Порто Лагаос” станаха редица аварии за по-малко от седмица. Крайният срок за довършването на този лот от Водния цикъл е в края на август.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина