Плащаш “Синя зона“ през автомат и получаваш.. скоба

Автор: Plovdiv Now 4271
Плащаш “Синя зона“ през автомат и получаваш.. скоба

Жена заплати "Синя зона" през автомат и докато си плащаше сметката за ток получи скоба на автомобила си. Абсурдната ситуация се е разиграла в петък по обяд на пловдивския булевард „България”. След позвъняване на ОП „Паркиране и Репатриране” на място е пристигнал екип на службата, те обяснили, че щом билетът не е на прозореца, тя е длъжна да заплати глобата в размер на 30лв.

Въпросът,  който задава нашия читател е : „Правилно ли е да си заплатиш глобата, въпреки че вече си взел билет и имаш право да ползваш „Синя зона”?”

Репортер се свърза с директора на ОП „Паркиране и Репатриране” – Ненко Калакунов, който съобщи, че ясно е посочено къде трябва да се постави билета в колата – на видно място на стъклото. При подобни недоразумения потърпевшите могат да подадат молба до ОП „Паркиране и Репатриране”  да им бъдат възстановени парите, като представят билета издаден за паркиране в сина зона и платежното от скобата.

Нещата в случая не стоят както при заплащането чрез SMS, защото никъде не се въвежда номер на автомобил и когато билетът не е на точно посоченото място служителите на общинското предприятие са длъжни да поставят скоба.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина