Откритите басейни в Кършияка са в изрядно състояние, ползвайте ги спокойно!

Автор: Plovdiv Now 22875
Откритите басейни в Кършияка са в изрядно състояние, ползвайте ги спокойно!

Комисия от представители на администрацията е извършила проверка на откритите басейни на територията на пловдивския район "Северен", за да се установи състоянието на водните съоръжения и намаляването на инцидентите през летния сезон.

В район „Северен" работят два открити басейна – Аква парк „Санкт Петербург" и плувен басейн „Русалка". Комисията е изготвила констативни протоколи и е установила, че нарушения няма. Разгледани са били и протоколите, съставени от РЗИ –Пловдив за взети водни проби от басейните.

Обектите разполагат с настилка, отговаряща на изискванията, имат обозначения за дълбочина на водата, имат указателни табели за температурните разлики, имат изградени медицински пунктове и назначени водни спасители.

Комисията задължава стопаните на водни площи да поставят предупредителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места.

Къпането и плуването в река Марица е забранено, а при аварийни ситуации или необходимост да се търси помощта на водно-спасителна служба при Областния съвет на БЧК –Пловдив на тел.:

032 / 62 41 74 и 032 / 62 71 63 или на тел.112.

Гражданите могат спокойно да ползват откритите басейни на територията на район „Северен" през летния сезон.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина