От Полицията към Община Пловдив: Рогошко шосе е опасно!

Автор: Plovdiv Now 20039
От Полицията към Община Пловдив: Рогошко шосе е опасно!

От Областната дирекция на МВР – Пловдив са изпратили писмо до Общината, за да съобщят, че състоянието на Рогошко шосе изключително лошо и създава предпоставки за пътни инциденти. Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев заяви, че всеки ден и при него идват сигнали, но той не разполага със средства, за да го оправи.

„За този път отговаря кметът на Община Пловдив. Всички сигнали ги пращаме към него и зам.-кмета по строителството Пламен Райчев. Ние пари в бюджета нямаме за ремонта – ако дадат, ще ги оправим. Още не са ни привели средствата от последното кърпене”, каза Алексиев.

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев заяви, че до дни дупките по пътя ще бъдат запълнени, но за цялостен ремонт ще се търсят пари по европейски фондове.

„Ще закърпим временно дупките по пътя, за да изкарат зимния сезон. Тази пътна артерия ще бъде включена в програмата на Община Пловдив за финансиране през европейски фонд, като тогава ще се направи цялостен ремонт от пътното легло, до настилката и тротоарите. На районните кметове ще бъдат отпуснати бюджети, с които да правят ремонти в своите райони, а Рогошко шосе е на територията на район „Северен”. Ние нямаме договор за частични ремонти, след като бъде гласуван бюджетът те ще могат да направят частична реконструкция преди цялостната рехабилитация на пътя”, обясни Райчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина