От днес: Нови зони стават еднопосочни в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 27379
От днес: Нови зони стават еднопосочни в Пловдив

Еднопосочно движение на пътните превозни средства се въвежда от днес по бул. „Марица-север“ в участъка от ул. „Карловска“ до „Златна Панега“, както и по вътрешните улици в карето между ул. „Победа“, „Сава Муткуров“, „Златна Панега“ и бул. „Марица-север“. За по-малко от седмица там са монтирани необходимите за новата организация 89 пътни знака. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Следващата зона с еднопосочно движение ще е по улиците в пространството  между улиците „Цар Георги Тертер“, „Митрополит Панарет“ и „Стойчо Мошанов“. Още до края на деня се очаква да приключи поставянето на 33-те знака, след което екипът започва работа за въвеждане на еднопосочност в движението в поредната зона. Тя обхваща вътрешните улици между бул. „България“, ул. „Победа“, бул. „Дунав“ и ул. „Васил Левски“. За обозначаването ѝ са осигурени 119 пътни знака.

По думите на директора Георги Стоилов в изпълнение на генералния план за движение предстои реорганизация и в други градски зони. Предвижда се до края на 2021-ва еднопосочно движение да се въведе в още една част на район „Северен“.

От „Организация и контрол на транспорта“ припомнят, че тази година завърши последният етап от въвеждането на еднопосочно движение в зоната между бул. „Източен“, „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“ и „Княгиня Мария Луиза“ на територията на район „Централен“. В район „Източен“ пък автомобилите вече се движат еднопосочно в пространството между бул. „Източен“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, ул. „Лев Толстой“ и ул. „Богомил“.

Освен че допринася за облекчаване на трафика в малките улици, с еднопосочното движение се осигуряват повече места за спиране и паркиране и способства за повишаването на сигурността на всички участници в движението, сочат наблюденията на експертите от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина