Още една зона става еднопосочна в “Северен“

Автор: Plovdiv Now 8949
Още една зона става еднопосочна в “Северен“

Пространството между бул. „Васил Априлов“, ул. „Петър Шилев“ и бул. „България“ в кв. „Захарна фабрика“ в район „Северен“ е поредната зона, в която се въвежда еднопосочно движение на моторните превозни средства. Поставянето на общо 120-те пътни знака започна днес, като екипът ще продължи да работи в събота и неделя.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ напомнят, че по-рано през седмицата еднопосочно движение бе въведено по бул. „Марица-север“ в участъка от ул. „Карловска“ до „Златна Панега“, както и в карето между улиците „Победа“, „Сава Муткуров“, „Златна Панега“ и бул. „Марица-север“. По същия начин вече е организирано движението и пътните отсечки между улиците „Цар Георги Тертер“, „Митрополит Панарет“ и „Стойчо Мошанов“.

В момента се работи в карето бул. „България“ – ул. „Победа“ – бул. „Дунав“ – ул. „Васил Левски“. До края на следващата седмица и там предстои да бъде въведено еднопосочно движение. Очаква се с изпълнението на мерките, заложени в генералния план за организация на движението, да намалее напрежението в трафика и паркирането, както и да се създадат условия за по-голяма безопасност на всички участници в движението.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина