Още един булевард в Пловдив стана писта за незаконни гонки

Автор: Plovdiv Now 8228
Още един булевард в Пловдив стана писта за незаконни гонки

Булевард „Северен” се превърна в новата писта за незаконни гонки в Пловдив. След масираните акции на полицията под тепетата на Асеновградско шосе, при които не малко бяха спипани по време на състезания,  любителите на бързата скорост, си намериха ново място за изява.

Многократно жители в района сигнализираха за шума по новия булевард. Мотори и коли почти всяка вечер фучат по трасето, което свързва моста на Адата и Брезовско шосе.

Преди дни пловдивчанка хвана в крачка състезателите, минути преди да се впуснат в бясна надпревара.

„Колите се бяха позиционирали няколко метра след кръговото. Заети бяха двете ленти за движение. Освен коли имаше и мотори. Младежите бяха извън превозните си средства. Няколко минути по-късно започна и гонката. Чуваше се в дома ми, който е на булевард „България”. Състезания има през вечер, през две. Ако няма такива, то значи има позиционирана патрулка на булеварда”, разказа пловдивчанката.

Още един читател на медията ни, предостави и видео от поредната гонка между три коли. Стартът е бил даден от светофара на Брезовско шосе. Гонката е станала в четвъртък вечерта.

Още преди няколко месеца до медията ни бе сигнализирано, че още преди официално движението по „Северен” да бъде пуснато, мощни коли се „дърпат” по трасето и будят пловдивчани.

„През май имаше катастрофа, според нас е в следствие на състезание. В началото на май БМВ се вряза в стълб. Карал е с бясна скорост, защото предницата беше размазана. Отсечката е права и това е идеално трасе за бързаци”, допълва читателката на медията ни.

Припомняме, че катастрофата стана на 8 май, на около 300 метра от Търговиите на Брезовско шосе.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина