Още четирима са арестувани заедно с Ральо Ралев за корупция в Пловдив

Автор: Ива Модова 9268
Още четирима са арестувани заедно с Ральо Ралев за корупция в Пловдив

Общо петима души са арестувани при вчерашната акция на КПКОНПИ и Криминална полиция в Пловдив, която започна следобед и продължи до полунощ. Сред инкриминираните е кметът на район "Северен" Ральо Ралев, който беше задържан във фитнеса, а след това заведен с кметството с белезници. Всичките му лични и служебни вещи са били претърсени, а след повече от 3 часа в сградата на "Северен", той бе откаран в ареста. Районът на кметство бе отцепен, а маскирани преровиха офиси и документи. 

Още трима души от районната администрация са арестувани снощи. Заедно с тях е задържан и строителен инженер, който не е държавен служител. Мъжът е част от екипа на пловдивската фирма, която се занимава със строителен надзор и технически контрол в проектирането и строителството. Името му фигурира като лице за контакти в редица инвестиционни предложения в различни общини, което сочи, че е извършвал посредническа дейност между инвеститори и общински власти. Изработвал е и ПУП-ове по поръчка. 

Към момента няма официално изявление от страна на Специализираната прокуратура за характера на акцията. 

Въпреки арестите и разследването, днес кметството на район "Северен" отвори врати. Тече нормално работно ежедневие, приемат се граждани, обясни охранителят пред наш репортер. Зам.-кметовете на Ральо Ралев Лариса Кътева и Красимир Асенов са в сградата, но отказаха да дадат коментар пред медиите. Репортери не бяха допускани изобщо да влязат в кметството.

Все още няма яснота кой ще стане временно изпълняващ ръководната длъжност кмет на район "Северен". Служителите, които отказаха да бъдат снимани и бързо се прибраха по офисите, казаха, че съвсем скоро трябва този въпрос да бъде уточнен. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина