Още 6 питбула от делото за Арената на смъртта в Пловдив са починали в приюта

Автор: Ива Модова 6958
Още 6 питбула от делото за Арената на смъртта в Пловдив са починали в приюта

Агресивни, несоциализирани и под ключ – такава е съдбата на питбулите от Арената на смъртта в кв.Кършияка, които повече от две години се отглеждат в пловдивския кучешки приют. Те бяха иззети след акция на полицията, след сигнал за провеждане на незаконни боеве в склад.

Припомняме, че 50 питбули бяха спасени при акция на Криминална полиция, при разкриването на арена за кучешки боеве на ул. "Георги Бенев" в Пловдив през 2016 година. В бивша фабрика за хотелско оборудване ченгетата се натъкнали на истинска ферма за кучета-бойци. 

Всички кучета бяха откарани в общинското предприятие, но много от тях починаха от различни болести. В момента в базата са останали 38 питбула. За тях се грижат единствено от персонала на зооветеринарния комплекс, тъй като все още се водят като веществено доказателство и никой няма право да се доближава до тях.

Кучетата не се пускат в общите помещения с другите обитатели. Доброволците също не могат да разхождат и да се грижат за социализацията на кучетата. Оказва се още, че много от тях вече проявяват агресия към други кучета, а и към непознати хора.

Каква съдба очаква животните? В момента те са като затворници в приюта. Въпреки че бившият полицай Иван Иванов и синът му Константин бяха признати за виновни от Районния съд за кучешките боеве, които организираха в Пловдив, животните не могат да бъдат предадени. Причина за това е, че съдебната сага продължава, тъй като обвиняемите обжалват наложената им присъда на по-горна инстанция.

Едва след последната дума на магистратите, кучетата ще бъдат предадени на компетентните органи, а именно на Агенцията по храните.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина