Осъдиха пияния шофьор, предложил злато на полицаи, ето как го наказаха

Автор: Ива Модова 5207
Осъдиха пияния шофьор, предложил злато на полицаи, ето как го наказаха

Иван Иванов, който мъртвопиян опита да подкупи полицаи в Кършияка, получи своята присъда. 59-годишният мъж бе признат за виновен и получи 2 години условно с 4 години изпитателен срок. Иванов е лишен и от книжка за 3 години и ще плати 2 хиляди лева глоба, съобщава TrafficNews.bg.

Шофьорът се опита до подкупи пловдивски полицаи със златно кюлче, но завърши в ареста.

По време на заседанието по случая Иван Иванов изцяло призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. Той поиска делото да се гледа по съкратеното следствие. Иванов обясни, че е бил много пиян и не е знаел какво върши.

„Щях да започвам работа като строителен техник. Седнахме да се почерпим и стана тази беля. Съжалявам. Кюлчето ми беше талисман, подарък от близките”, заяви Иванов в залата.

Прокуратурата поиска условно наказание спрямо Иванов в рамките на 2 години и с 4 години изпитателен срок. Държавното обвинение обаче не пожела налагане на административно наказание глоба, тъй като по думите на Петър Петров, санкцията ще навреди на семейството на Иванов.

„При определяне на присъдата нека имате в предвид, че това не е първото нарушение на подсъдимия. Той е бил лишаван от правото да управлява МПС, след като е бил хващан пиян зад волана. Иванов е санкциониран 12 пъти с актове и 7 пъти с фишове. Трябва обаче да се обърне внимание е на смекчаващите вината обстоятелства. Иванов е семеен, работещ, неосъждан до момента”, заяви прокурор Петров.

Напълно съгласен с искането на прокуратурата бе защитникът на Иванов – адвокат Марков. По думите му, наказанието ще бъде напълно справедливо.

Присъдата не е окончателна. Тя подлежи на протест и обжалване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина