Общината пусна първата поръчка за дългоочакваната реконструкция на Рогошко шосе

Автор: Благовест Андонов 6403
Общината пусна първата поръчка за дългоочакваната реконструкция на Рогошко шосе

Община Пловдив пусна първата обществена поръчка за дългоочакваната реконструкция на Рогошко шосе. От години булевардът е в покъртително състояние, като първоначалната идея на Общината бе да се изчакат оперативните програми. Протестите и ежедневните кратери, които зейват там, обаче накараха градските власти да размислят и да форсират голямата реконструкцията.

Общинският съвет вчера гласува бюджета на Пловдив, като за тази година са заделени 3,1 млн. лева за ремонта.  110 000 лева от тях отиват за актуализация на проекта и авторски надзор, по време на реконструкцията, предава trafficnews.bg.

През 2018 година  Община Пловдив е сключила договор с фирмата „Мости България“ за изработване на идеен и технически инвестиционен проект за „Реконструкция на ул.“ Рогошко шосе“ в обхвата от Мост „Адата“ до землищна граница на Пловдив“. 

Преди по-малко от месец обаче пловдивската проектантска къща „Гео Груп” купува авторските права за проекта от софийската фирма.  Така компанията ще получи 110 000 лева с ДДС за Рогошко шосе. Интересно е, че в портфолиото на компанията  не присъстват пътни проекти, а само промишлени и жилищни сгради, както и спортни зали.  В графата градоустройство има единствено Общ устройствен план на Община Черноочене, както и проект за облагородяване на центъра на Белово.

Очаква се след актуализацията на проекта да бъде пусната и обществената поръчка за реконструкцията. Крайният срок за подаването на офертата на фирмата е до 29 април, като след това има и 10-дневен срок за обжалване в КЗК.

Срокът за извършване на актуализацията на проекта е 20 календарни дни, считано от подписване на договора.  Освен 3-те милиона лева за 2022 година, в бюджетната рамка са заложени за 23-а и 24-а още 10 млн. лева за реконструкцията.

Проектът включва изцяло ново пътно легло, което да е подсилено, както и реконструкция на пресечките до предприятията. Също така нови тротоари, велоалеия и осветление.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина