Община Пловдив ще кандидатства за 2 млн. лева за обновяването на стадион „Марица”

Автор: Благовест Андонов 1197
Община Пловдив ще кандидатства за 2 млн. лева за обновяването на стадион „Марица”

Община Пловдив ще кандидатства през проекта на Министерството на младежта и спорта  за реконструкцията на стадион „Марица”.  На следващата сесия на Общинския съвет ще се гласува искането на кмета Костадин Димитров за участие в Програмата за финансово  подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти през министерството, научи trafficnews.bg.

От предложението става ясно, че максималната стойност на проектното предложение трябва да е до 2 млн. лева с ДДС. Те могат да отидат единствено за строителни и ремонтни дейности по съоръжението.

Предвид, че съпътстващи дейности като проектиране, авторски и строителен  надзор и други, необходими за реализация на обекта, са недопустими за финансиране по програмата,  същите ще бъдат поети като съфинансиране от страна на Община Пловдив в размер на 60 хил. лева.

Припомняме, че преди седмица Христо Стоичков и Бойко Борисов бяха на спортните игрища до езиковите гимназии, които се ползват от школата на футболната „Марица”. Тогава стана ясно, че зам.-кметът Владимир Темелков ще отпусне близо 400 000 лева за издръжката на тима, който бе пред фалит.

Борисов поиска от градоначалника в следващия бюджет да се заложат средства за проектирането на стадиона, а от своя страна той ще работи за осигуряването на средства за реконструкцията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина