Нови къщички за книги радват посетителите в две зони за отдих в район “Северен“

Автор: Plovdiv Now 6264
Нови къщички за книги радват посетителите в две зони за отдих в район “Северен“

Нови къщички за книги радват жителите на район „Северен". Свободните библиотеки са разположени в парка до детските площадки на ул. „Борба" и на ул. „Милеви скали", зад СОУ „Никола Вапцаров".

От тези своеобразни библиотеки на открито всеки може да вземе книга и след като я прочете да я върне в „Библиотеката“. Може и да остави своя книга. 

„Тук са от две седмици. Когато дойдем с децата в парка, те си  избират книжка и заедно четем с удоволствие", разказва майка, довела двама малчугани на детската площадка на „Борбите“.

„Първоначално заредихме "къщичките" с интересни книги за най-малките, включихме и такива с игрови елементи и познавателна история. На следващия ден, когато минах да ги видя, в тях вече имаше оставени нови книги. Хората от квартала явно харесаха инициативата и вече се намират четива за всички възрасти". Ще подкрепяме всяка подобна инициатива на районната администрация, коментира Симона Стехова мениджър „Продажби" в „Сити Пропъртис" ЕООД.

Инициаторите се надяват, че живущите в кв. Гагарин ще прекарат приятни мигове с предоставените книги, ще опазят направеното с любов и ще го обогатят.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина