Нова площадка за 50 000 лева радва малчуганите в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4416
Нова площадка за 50 000 лева радва малчуганите в Пловдив

С много настроение, музика и песни днес беше открита нова детска площадка в пловдивския район „Северен". Новата придобивка беше осветена от отец Лазар, а малките възпитаници от четвърта група на ДГ „Захарно петле" поздравиха гостите на събитието с любими детски песнички. 

Новото съоръжение се намира в междублоковото пространство на бул."България" № 230, ул."Факел" и ул."Генерал Кутузов" в кв."Захарна фабрика" и е изцяло съобразено с изискванията за безопасността на площадките за игра.

На площ от 95 кв.м. върху ударопоглъщаща настилка са монтирани детско комбинирано съоръжение с кула с покрив, различни нива за игра, пързалка, стъпала, мрежа за катерене и др. занимателни елементи, както и къщичка с покрив, стени и прозорци за игри със сюжети и роли. Монтирани са също люлка - везна и люлка тип "махало" с две седалки тип "кош" за деца до 3 години и плоска за по-големи.

За безопасността на децата площадката е изцяло оградена, поставени са паркови пейки и обозначителни табели. Стойността на новата придобивка за района е 50 000 лв.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина