Миленко, пребил до смърт жена си в Шекера, обжалва присъдата си

Автор: Plovdiv Now 6612
Миленко, пребил до смърт жена си в Шекера, обжалва присъдата си

Автор: Георги Тошев

Авторът на едно от най-жестоките убийства на територията на Пловдив, през последните години, Миленко Ангелов, ще обжалва наложената му от Окръжен съд-Пловдив присъда. На 1 март тази години, той беше осъден на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Освен тежкото наказание, магистратите отсъдиха да заплати по 75 000 лева на майката и бащата на убитата си съпруга.

Престъплението е класифицирано като убийство по особено жесток и мъчителен за жертване начин, докато Миленко е бил на изпитателен срок.

На 1 март, малко преди да чуе присъдата си, убиецът се разкая, като каза, че съжалява че се е стигнало дотук и поиска по-леко наказание, за да може да гледа децата си. През целия процес, той твърдеше, че не е искал да убива жена си.

В пледоариите си преди присъдата, защитата на Миленко, в лицето на адвокат Чингарова поиска, престъплението да се преквалифицира като непредумишлено убийство, със смекчаващи вината обстоятелства за извършителя. Според нея, той не е целял да убие жертвата си, като и е нанесъл телесна повреда, която при евентуална лекарска намеса е можело да не се окажа фатална за жената. Предполага се, че същите искания ще бъдат изложени и на обжалването пред по-горната инстанция.

След произнасянето на присъдата, Миленко се възмути от наложеното наказание, а майката на жена му отвърна, че му пожелава да изгние в затвора.

Делото е насрочено за днес в Апелативен съд-Пловдив.

Припомняме, че още в началото на процеса, Миленко не се призна за виновен за жестокото убийство и пожела процесът да се гледа по общия ред. Престъплението беше извършено на 20 октомври 2020 година. Тогава, близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на семейството, където открили мъртва 39- годишната Сийка.  След като забелязали следи от насилие по тялото, служителите на бърза помощ сигнализирали полицията.

На 39-годишната жена били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя починала от нараняванията си по особено мъчителен за нея начин.

Миленко живеел с пострадалата жена на семейни начала в продължение на 20 години. Мъжът редовно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо насилие над Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина жената се преместила да живее при майка си през 2019 година.

От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала на Миленко да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче пострадалата отново се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко започнал да пие и да бие жена си. През деня той многократно й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но Миленко не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина