Междусъседски войни в Пловдив! Блок със 170 семейства остана без контейнери за смет

Автор: Милен Ангелов 17437
Междусъседски войни в Пловдив! Блок със 170 семейства остана без контейнери за смет

176 домакинства, живеещи в жилищния блок на булевард "България" 2 в Пловдив вече два дни са без съдове за отпадъци. Причината е, че жителите на съседна кооперация са събрали подписка с искане контейнерите, които са пред тяхната сграда да бъдат премахнати.

Въпросните контейнери повече от 20 години са били на това място, на което има изграден специален джоб в тротоара, за да бъдат поставени. Днес обаче на тяхното място са поставени три големи саксии и предупредителни табели, че "Тук вече не е място за отпадъци". Посочени са и три места, на които домакинствата могат да изхвърлят своите отпадъци, но те са далече от сградата, в която живеят. 
 
Първоначално недоволството се е породило от премахването на единия от двата контейнера, които и без това са крайно недостатъчни за всички живеещи в района. След като обаче бе премахнат и другия търпението ни вече се изчерпа, разказват живеещите на "България" 2. 
 
Пред TrafficNews домоуправителят от жилищния блок Иван Киселаров разказа, че построяването на новата кооперация до блока, в който живее е причината той и останалите негови съседи да останат без съдове за смет. "Повече от 20 години тези контейтери си бяха там и ги ползвахме както ние, така и хората от останалите сгради. Сега изведнъж някой от новата кооперация изведнъж решава, че тези контейнери пречат, събират подписи и те вече ги няма. Ако ние съберем подписи за това, че те паркират около блоковете и техните автомобили ни пречат, какво се случва тогава?", коментира Киселаров.

 
 
В момента всички 176 апартамента от блока трябва да обикалят из квартала, за да намерят най-близкия до тях казан за отпадъци. При липсата на достатъчно съдове обаче ще възникне и друг проблем - в един момент те ще се препълнят и торбичките с боклуците ще бъдат разпръснати по градинките и марковете. Макар и само два дни без съдове за смет, вече са налице и първите последици - една от детските площадки пред сградата тъне в изхвърлени торбички с домакинска смет. 
 
Хората в района се оплакаха и от друг наболял проблем - паркингите пред сградите. Всеки пловдивчанин е наясно с проблемите за намиране на паркоместа. Тук обаче местата, макар и не за всички, са осигурени срещу заплащане на месечна такса за ползването му. По думите на хората обаче никой от почистващата фирма не си е направил труда да почисти паркингите на фона на месечните суми, които се заплащат и вдигането на данъците. По бурдюрите на съоръжението за паркиране има купища непочистени листа. А всеки по-проливен дъжд запушва отводнителните шахти и от паркинг площта се превръща в езеро. 
 
Екипът ни потърси за коментар на случая кмета на район "Северен" Стоян Алексиев. "Тези казани са поставени на това място от много дълго време и обслужват комуналните нужди на десетки семейства. След построяването на новата кооперация, хората в нея започнаха да се оплакват от миризмите. Организираха подписка на живеещите в сградата семейства и я входираха в районното кметство. В резултат на това предприехме преместваето на съдовете за смет на други точки в района. Общо взето ситуацията може да се опредени като конфликт между гражданите", коментира Алексиев. Той подчерта, че в близките дни контейнерите ще бъдат върнати на старото им място. Същевременно е определена нова точка, на която те ще бъдат преместени, след като бъдат изградени специалните джобове за тях. 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина