Мъжът, който преби до смърт жена си в Шекера, отива на съд

Автор: Plovdiv Now 6346
Мъжът, който преби до смърт жена си в Шекера, отива на съд

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 48-годишния Миленко Рангелов, който преби до смърт жена си в Шекера.

Мъжът системно тормозел половинката си, както и всичките им 9 деца. 

39-годишната Сийка Ангелова бе открита мъртва в дома си 21 октомври 2020 година. Близки на пловдивчанката подали сигнал на 112 и на място пристигнала Спешна помощ. Медиците обаче забелязали следи от насилие и сигнализирали полицията. На жената били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя  починала от нараняванията, припомня trafficnews.bg.

Миленко живеел с пострадалата жена на семейни начала в продължение на 20 години

Мъжът редовно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо насилие над Сийка. Поради тази причина, жената се преместила да живее при майка си през 2019 г. От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала на Миленко да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче пострадалата отново се върнала да живее при него  и децата им. 

В деня на убийството Миленко още сутринта, започнал да пие  и да бие жена си.  През деня той многократно нанесъл побой над жената, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но Миленко не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание.

Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, пострадалата е имала множество травматични увреждания по главата, тялото и крайниците. Причината за смъртта й е остра кръвозагуба с излив на кръв в коремната кухина, вследствие на разкъсване на вътрешни органи от силен удар с юмрук или крак.

Миленко е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и понастоящем се намира в затвора.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина