Мъж от Пловдив отнесе глоба за хулиганство, нападнал полицаи без причина

Автор: Plovdiv Now 6178
Мъж от Пловдив отнесе глоба за хулиганство, нападнал полицаи без причина

Пловдивчанин е глобен с 150 лева по указа за дребно хулиганство. Той нападнал катаджии срещу Панаира, като вербалната му агресия била безпричинна.

Екшънът се разиграл преди дни, минути след полунощ. Двама служители на КАТ били позиционирани пред Панаира. Докато следели за нарушители, до тях се приближил мъж, който, без да бъде провокиран, започнал да вика и псува по униформените. Въпреки че бил предупреден да престане, той изричал обиди и псувни по адрес на двамата служители на МВР.

Последните поискали документи за самоличност на пловдивчанина. Това го ядосало още повече, като в яростта си, той ги обидил, че имат различна сексуална ориентация. Последвал арест. В структурното звено на МВР, мъжът се сдобил с акт за дребно хулиганство.

Ден по-късно, пловдивчанинът се изправил пред Районен съд. Пред магистратите той не се признал за виновен и заявил, че нито едно от твърденията на полицаите не били истина. Приложени били и записи от камери, които обаче не били пълни. Кадрите прекъсвали и не се е виждало какво се случва пред Панаира. Спор в залата е бил предизвикан от защитника на пловдивчанина, който заявил, че по време на екшъна униформените били спрели две коли за проверка.

Оказва се, че според съда последното обстоятелство не се отнася по случая и отхвърлиха коментара му.

В крайна сметка съдът призна за виновен арогантния пловдивчанин и му потвърди санкцията от 150 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина