Куп пропуски в жалбата на Байрям Солак отложиха делото за изграждането на паркинг в парка в Кършияка

Автор: Благовест Андонов 4330
Куп пропуски в жалбата на Байрям Солак отложиха делото за изграждането на паркинг в парка в Кършияка

Сериозни забележки към жалбата на Байрям Солак срещу действията на район „Северен“ отложиха делото в Административния съд в Пловдив за септември. В залата днес се яви представителят на фирмата „Парадайс Гардън Резиденс”,както и юристът на район „Северен“. Още преди страните да предявят своите искания съдията по делото изброи редицата пропуски и несъответствия в жалбата и доказателствата на жалбоподателя. Тя поиска на следващото заседание да се конкретизира точно за какво е жалбата, тъй като не ставало ясно дали е мълчалив отказ за издаване на скица за проектиране или за строително разрешение, а също така не е ясно по кой член на ЗУТ се иска да се изгради въпросното съоръжение.

Забележки имаше и към представителя на район „Северен“, тъй като юристите не са представили актуална към днешна дата нормативна уредба за възможностите за поставяне и изграждане на временни съоръжения.

Поради това съдията обобщи, че нито се знае за какво е жалбата, нито срещу какво е. Затова и насрочи следващото заседание за 26 септември. В залата присъстваха и близо 20 представители на инициативния комитет  „Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург“. Преди заседанието те внесоха в Административния съд папка със своите искания и доказателствен материал. Въпреки че не са страна по делото, съдията приложи исканията на хората, но не ги прие като доказателства. След заседанието от инициативния комитет заявиха, че са доволни от този развой на събитията, като още преди делото е било ясно, че фирмата инвеститор не знае точно какво иска и какво обжалва. Те са уверени, че никой няма да позволи строителството на паркинг на част от терена.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина