Кола пропадна в изкоп в Кършияка, кой е виновен?

Автор: Plovdiv Now 5473
Кола пропадна в изкоп в Кършияка, кой е виновен?

Инцидент стана в късните часове снощи в Пловдив. Кола пропадна в близост до кръстовището на ул. "Полковник Дрангов" и "Добротич" в квартал „Кършияка“.

Автомобилът е потънал в един от изкопите по проект „Воден цикъл“ на улица в квартал „Кършияка“. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев веднага е изпратил инвеститорския контрол на обекта на място и е разпоредил да бъде извършена пълна проверка на организацията на движението в участъка. Тя се извършва от ръководителя на проекта инж. Ивайло Сираков и екипа по управлението с цел да се установи бил ли е обезопасен проектът и има ли пропуски на фирмата-изпълнител.

След подписване на акта за определяне на строителна площадка и линия, отговорността за обекта изцяло се прехвърля върху изпълнителя – в случая „Грома холд“ ЕООД.

По думите на зам.-кмета Пламен Райчев в случай, че бъде установено непълно обезопасяване, фирмата ще бъде санкционирана от възложителя.

За щастие няма пострадали хора при инцидента. Състоянието на шофьора на колата е добро, нанесени са само материални щети.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина