Кметът за скандала в “Северен“: От една партия са, би трябвало да намерят начин да работят заедно

Автор: Plovdiv Now 8025
Кметът за скандала в “Северен“: От една партия са, би трябвало да намерят начин да работят заедно

Скандалът между Лариса Кътова и Стоян Алексиев ще бъде разгледан от Етичната комисия на ГЕРБ днес или утре. Това сподели пред журналисти кметът Здравко Димитров, който още миналата седмица се е срещнал с местния ръководител на партията Иван Тотев.

"При всички случаи е неприятно. Имах среща с Алексиев. Казах му, че лично аз бих постъпил по друг начин, но всеки гледа нещата под различен ъгъл. Бих я викнал, бих си поговорил с нея и нямаше да я кача на колело", коментира Зико. 

"От една партия са. Би трябвало да намерят начин да работят заедно. Ако са стигнали дотам, че да не могат, ще търсим друг вариант", допълни кметът. Той заобиколи въпроса, касаещ съдържанието на жалбата, подадена от Кътова, изтъквайки, че така или иначе същата е отнесена до органите на реда от самата нея. 

Припомняме, че скандалът се разрази в края на миналата седмица, когато Стоян Алексиев уволни заместничката си Лариса Кътова. Повод за освобождаването ѝ станаха "практики от времето на предишното управление". Според Алексиев Кътова не е идвала на работа и искала да подписва договори само с избрани от нея фирми. Зам.-кметицата пък твърди, че е подписан договор на двойни цени за детска площадка на ул. „Борба”.

Преди Алексиев да уволни Кътова той е издал заповед, в която й се вменяват допълнителни отговорности. Тя е трябвало да обикаля района със служебен велосипед, като на няколко пъти в заповедта е било подчертано превозното средство, и да следи за незаконните сметища.

Малко по-късно стана ясно, че час преди да уволни Кътова, Алексиев е връчил заповед за освобождаване на главния архитект на района Надя Бабунска. 

Двете служителки са били изведени с охрана от кметството, твърдят очевидци.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина