Кършияка се превърна в джунгла! Буйна растителност превзема квартала

Автор: Plovdiv Now 5643
Кършияка се превърна в джунгла! Буйна растителност превзема квартала

Пловдивския квартал „Кършияка” буквално е заприличал на джунгла. Всички паркове, градинки и междублокови пространства са потънали в треволяци, предава TrafficNews.

След сигнали от жители на квартала за буйна растителност и зачестилите оплаквания от паразити и кърлежи в района подготвихме снимков материал от различни места, за които жителите твърдят, че не се поддържат.

Част от снимките са от карето между булевардите „Васил Априлов”, „Дунав” и улица „Победа”. Други са около  Френската гимназия и блоковете известни като „Гигантите”. На места растителността достига до коляно.

„Няма как да няма кърлежи и паразити с тези треви. Всичко е потънало в треволяци и после се чудим защо има нахапани”, коментира жена от квартала.

Припомняме, че кметът на район „Северен” Стоян Алексиев в четвъртък незабавно разпореди повторно третиране за паразити и кърлежи в квартала. Това се наложи след множество сигнали на пловдивчани.

 

Както писахме ден по-рано, собственици на домашни любимци и майки на малки деца се оплакаха от кърлежи в парк „Рибница” Кършияка.

Миналата седмица, докато са разхождали кучетата си из парка”, читатели на медията ни са се натъкнали на паразитите по домашните любимци. В парка постоянно играят малки деца, които освен по катерушките и площадките се гонят и търкалят и по тревните площи.

Притеснени майки също сигнализираха, че в празничния период са се натъкнали на кърлежи разхождащи се по децата.

Според тях тревата в парка редовно се коси и се поддържа, но въпреки това има не малко кърлежи.

ОП „Дезинфекционна станция” разясниха, че освен срещу кърлежи, редовно обработват площите срещу комари, бълхи и гризачи, но този период от годината в комбинация с обилните валежи последните седмици е изключително благоприятен за размножаването на паразитите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина