Има ли откъде да вземе 150 хил. лева Ральо Ралев, за да излезе на свобода?

Автор: Благовест Андонов 4798
Има ли откъде да вземе 150 хил. лева Ральо Ралев, за да излезе на свобода?

Има ли Ральо Ралев 150 хил. лева, с които да плати за свободата си? Този въпрос ще стане ясен днес, когато райкметът на „Северен” може да внесе гаранцията си. Апелативният спецсъд потвърди решението на предходната инстанция, с която мярката за неотклонение на Ралев се променя от „задържане под стража” в „парична гаранция”. Сумата по гаранцията обаче бе вдигната значително от 3000 на 150 000 лева.

Адвокатите на Ралев заявиха, че не знаят дали Ралев ще плати гаранцията, като това ще стане ясно най-рано утре.

Има ли обаче откъде да вземе 150 хил. лева? Видно от данъчната декларация на районния кмет, той разполага с 18 000 лева, платени от щета по автомобил. Той не е декларирал други авоари, като има и кредит в размер на 30 000 евро. Годишните му приходи от заплата пък са 16 655 лева.

В декларацията фигурират и два имота – апартамент от 73 кв.м, както и парцел от 2 декара в район „Северен”.

Въпреки луксът, в който се е къпал Ралев в хасиендата си на бул. "Шести септември", собственост на фирмата на баща му - фирма "Рали транс", нито той, нито Ралев старши разполагат с тези пари.

Справка в търговския регистър показва, че той Ралев старши придобива имотите чрез фирмата си на ипотека през 2017 година. „Рали транс“ е обявено като дружество за транспортна и спедиторска дейност, търговия и строителство, ала няма никаква реална информация за неговата дейност. Последните финансови отчети са за 2013 и 2014, като съответно за двете години фирмата има печалба от съответно 6 и 23 хиляди лева или средно 1208 лева на месец.

Така, за  да си набави сумата от 150 хил. лева или трябва да вземе от близки и приятели на заем, или да продаде имот. Разбира се, има вратичка, че той може да е придобил тези финансови средства, след като е подал данъчната си декларация в края на 2018 година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина